Waarom een waterwand van waarde kan zijn in een kantooromgeving

Een waterwand op kantoor? Waar is dat goed voor?

Dat planten een positief effect hebben op het binnenklimaat en op ons welzijn, is intussen wel bekend. Maar waarom zou iedereen een waterwand moeten hebben? Hiervoor zijn 6 redenen te noemen:

#1 verhoging luchtvochtigheid

Met onze fluisterstille Cloud Garden waterwand kan de luchtvochtigheid naar een aangenaam peil gebracht worden. Dit levert minder klachten op, zoals prikkende ogen en een droge keel. Daarnaast kan een goede luchtvochtigheid een positief effect hebben op de productiviteit.

#2 aangename gevoelstemperatuur

Het wordt zelfs nog interessanter: bij een hogere luchtvochtigheid, wordt sneller een aangename gevoelstemperatuur bereikt. Dus minder energiekosten omdat de verwarming minder hoog gezet hoeft te worden.

#3 filteren van fijnstof en formaldehyde

Stromend water heeft een aantrekkingskracht op stof. Hierdoor kan onze waterwand fijnstof uit de lucht filteren, maar ook formaldehyde dat wordt afgegeven door indrogende materialen als tapijt en verf. Het verminderen van formaldehyde zorgt voor een vermindering van prikkende ogen en kan zorgen voor een vermindering van hoofdpijn.

#4 verbetering van Biomimicry

Stromend water is een natuurlijk element. Doordat we steeds meer binnen leven, hunkert de mens naar dit soort natuurlijke invloeden in het interieur, ook wel Biomimicry genoemd. De aritmische beweging van het water werkt rustgevend op onze psyche. Ideaal dus om stress op de werkvloer te reduceren!

#5 meer privacy indien nodig

De waterwand zorgt voor een transparante afscheiding in een ruimte. Dit geeft indien gewenst meer privacy, zonder dat het invallende licht tegengehouden wordt.

#6 design

Het is een geweldig design-object, dus een aanwinst voor de beleving in een (kantoor-)ruimte, mede door de mogelijkheden in personalisaties (iedere RAL-kleur of uw eigen logo) kan de waterwand naar eigen wens geproduceerd worden. Een leuk detail is dat de waterwand qua afmeting identiek is aan onze roomdivider, waardoor deze uitstekend met elkaar te combineren zijn.

Hierbij nog een leuke tip: op de achterkant van de glaswand kan uw logo of een tekst aangebracht worden, voor een nog spannender effect.

Meer informatie over onze waterwand op onze productpagina

Naast deze bovenstaande 6 redenen, is er nog veel meer informatie beschikbaar over onze waterwand. Op onze productpagina kunt u de specificaties vinden en hier is ook een productblad te vinden. Onderaan deze pagina kunt u ook een aanvraagformulier invullen waarna wij u van de juiste informatie kunnen voorzien over deze binnenklimaatoplossing.

Meer weten over deze binnenklimaatoplossing? Maak dan een afspraak

Stel de gebruiker van een gebouw centraal, dat is wat wij willen bereiken met onze binnenklimaatoplossingen. Deze waterwand zorgt voor stressreductie, een hogere luchtvochtigheid dus lagere stookkosten en een vermindering van rondvliegend stof en fijnstof. Wilt u meer weten over deze waterwand of bent u benieuwd hoe wij ervoor kunnen zorgen dat uw binnenklimaat wordt verbeterd? Ga dan eens naar onze contactpagina en maak een afspraak.

Waterwand Cloud Garden

Ruth Heynen Sales Manager