War on Talent: slimme gebouwen spelen een doorslaggevende rol!

Slimme gebouwen gaan veel verder dan gedacht

De juiste technologie inzetten om slimme gebouwen te creëren bespaart bedrijven geld. Deze besparing zit in duurzamer energieverbruik en het verhoogt de productiviteit en werktevredenheid. Er is minder ziekteverzuim. Tevens hoop ik dat werkgevers ook beseffen dat werknemers steeds meer hightech voorzieningen verwachten. Toptalent raak je kwijt als je het niet aanbiedt.

Slimme gebouwen gaan veel verder dan het wegnemen van ongemakken. Het is gericht om de mens te ondersteunen, te voorzien in de behoeften van elke afzonderlijke werknemer. Het bevordert de productiviteit en de creativiteit. Echter puur individuele aanpassen van het binnenklimaat lukt niet, het gaat om bandbreedtes waarbinnen gewerkt kan worden.

Een klimaatbeheersingssysteem zorgt voor het instellen van de temperatuur en vochtigheid van de ruimtes. Als de gebruiker hiervan de regie in eigen handen zou krijgen, dan zou alleen de temperatuur worden aangepast. Echter de luchtvochtigheid is bepalend in hoe jij de temperatuur ervaart. De temperatuur verhogen zou in deze situatie averechts werken. En daarbij enorm veel verspilling betekenen. Vandaar dat het af te raden is het systeem in de handen van de gebruiker te geven.

Vanuit onze kennis over natuurtechnologie en ons denken buiten de gebaande paden ontwikkelen we vernieuwende en slimme oplossingen voor een omgeving waar de gebruiker zich vitaal en productief voelt. Wij zijn geïnspireerd door natuurlijke processen welke we combineren met smart technologie. Zo sturen onze speciale sensoren de ventilatoren aan in onze groene wand. Stoffen die je eigenlijk niet in je kantoor wilt hebben komen nu bij de plant terecht. De planten kunnen deze stoffen makkelijker afbreken. Vanzelfsprekend heb ik onderstaande Blikvangers Bouwen film gezien en kan ik mij geheel vinden in de stelling “Slimme technieken gaan zorgen voor gebouwen die gebruikers gezonder, productiever, gelukkiger en creatiever maken”!

Tom Koenderman Founder/Director