Ook scholen zijn steeds vaker bezig met groen

In september 2018 heeft Cloud Garden samen met de Openbare Daltonschool in Poeldijk en de Gemeente Westland deelgenomen aan het project ‘Plant in de klas’. In totaal zijn er negentien klassen gestart met een pilot voor het vergroenen van hun klas.

Voor de Openbare Daltonschool hebben wij twee room dividers inclusief de juiste verlichting en ventilatie geplaatst in de gang van deze school en misschien nog wel belangrijker, in het klaslokaal. Scholen staan erom bekend dat deze vaak een slecht en vooral heel variabel binnenklimaat hebben. Met deze room dividers proberen wij in ieder geval om ervoor te zorgen dat de verontreinigende stoffen die rondzweven (zoals vluchtige organische stoffen), te verminderen. Daarnaast zijn deze room dividers geplaatst om de concentratie, leerprestaties en gezondheid van zowel de leerlingen als de leerkrachten te verbeteren.

Deze pilot, die van september t/m november 2018 duurde, heeft ervoor gezorgd dat de Westlandse scholen ervaring hebben opgedaan met luchtzuiverende planten en de effecten daarvan. De andere bedrijven die hieraan hebben deelgenomen, zijn: Plant Totaal, Ten Brinke Interieurbeplanting, Zuidkoop Natural Projects, Ogreen en AquaForWeeks.

Lees meer via de website van de Gemeente Westland over deze pilot.