Groene wand geplaatst in Overheidsgebouw de Resident

Het gebouw dat gebruikt wordt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben wij van onze groene wand mogen voorzien. Zo denkt dit Ministerie ook aan de gezondheid, het welzijn en vitaliteit van de gebruikers van dit gebouw. Cloud Garden heeft hier in augustus 2019 een donkergrijze wand vrijwel volledig groen mogen maken. In samenwerking met Hydrozorg en FMHaaglanden hebben wij dit mogen realiseren en mede dankzij deze samenwerking is de plaatsing en realisatie van deze groene wand voorspoedig verlopen.

Wederom de combinatie gezocht met bestaande inrichting

Er is op de grijze wand één kleinere groene wand en één grotere groene wand geplaatst naast elkaar. De grotere groene wand is om een tv-scherm heen geplaatst. Mede door de modulaire opbouw van onze groene wand was het geen enkel probleem om dit tot uitvoer te brengen. Zo komt het vaak voor dat onze groene wand wordt gecombineerd met andere voorwerpen of bijvoorbeeld meubilair dat reeds geplaatst is in een gebouw, zoals bij Thereca.

De Resident ontzorgd van onderhoud

Ook is er bij deze wand goed nagedacht over de juiste lichtcondities. De luchtzuiverende planten in deze groene wand vangen vanaf de ingebruikname voldoende natuurlijk licht op waardoor de planten goed kunnen blijven groeien. Het onderhoud van deze groene wand wordt door Hydrozorg verzorgd.

De Resident

De Resident is in 2015 al eens gerenoveerd en fungeerde vanaf dat moment als overheidsgebouw. Het is in die periode sterk gemoderniseerd en biedt nu onderkomen voor de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het gebouw dat gebruikt wordt door het eerstgenoemde Ministerie is voorzien van onze groene wand. Dit gebouw wordt ook wel ‘Castalia’ genoemd.