NL
Cloud Garden is een innovatief bedrijf, gestart vanuit de overtuiging dat er pure winst te behalen is uit natuurtechnologie. Winst voor individuen, voor bedrijven en voor de samenleving.

Cloud Garden –  Smart Climate Solutions

De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over de impact van gezonde gebouwen. Het grootste gedeelte van de dag brengen mensen binnen door. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de fysieke (werk)omgeving van grote impact is op de perceptie van gezondheid, tevredenheid en effectiviteit van de medewerker.

Het voornaamste doel van Cloud Garden is om een beter binnenklimaat te creëren voor alle aanwezigen in een ruimte. Wij zijn onderscheidend in het meten van het binnenklimaat van gebouwen en in het creëren van esthetische oplossingen voor een gezonde werkomgeving.

Wij kunnen inzicht geven in het binnenklimaat via onze sensoren, deze meten diverse relevante klimaatdata waardoor het binnenklimaat meetbaar en reguleerbaar wordt. We meten op luchtvochtigheid, temperatuur, luchtversheid (CO2), luchtvervuiling (VOC’s) en optioneel fijnstof.

Onze esthetische oplossingen kunnen decentraal ingezet worden en zijn gebaseerd op natuurlijke elementen, zoals plantenwanden en waterwanden. Dit past uitstekend binnen de principes van Biophilic Design. Hierin worden gezondheidsvoordelen benut van de biologische band tussen mens en natuur met hoger welzijn en meer rendement als gevolg.

Wij zetten in op het creëren van een prettige leef- en werkomgeving met een gezonder binnenklimaat. Dit doen wij met de inzet van onze groene wand, groene roomdivider, waterwand en klimaatsensor.

Waarom doen we wat we doen?

Wij willen er met onze binnenklimaatoplossingen voor zorgen dat groen en natuurbeleving voor iedereen toegankelijk is, zonder de algehele natuur onnodig te belasten. Wij hechten er daarom veel waarde aan dat onze producten circulair, modulair en in Nederland worden geproduceerd, waardoor waardevernietiging wordt geminimaliseerd en de natuur niet wordt belast. Cloud Garden streeft ernaar om een groenere wereld te kunnen creëren voor iedereen en ervoor te zorgen dat mensen gelukkiger en productiever zijn gedurende de dag.

Voor wie is Cloud Garden er?

Datgene wat wij doen, doen wij natuurlijk voor een zo breed mogelijke markt. Wel zijn er vier duidelijke segmenten waar onze oplossingen vooral interessant voor zijn, dit zijn: interieurbeplanters of groenvoorzieners, interieurarchitecten of projectontwikkelaars, professionals uit de installatietechniek, facilitaire diensten en gebouwbeheer of bedrijven met een kantoorruimte, horecagelegenheid, showroom of ontvangsthal. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Ga dan naar deze pagina.

Waardering voor ons werk

Voor ons Cloud Garden System ontvingen wij de X-over Innovation Award 2017 die is ingesteld en uitgereikt door Kennispoort Regio Zwolle.

Daarnaast zijn wij door DELL EMC gewaardeerd als beste Scale-Up van 2018 en zag DELL EMC de meeste potentie in onze visie en werkwijze op het gebied van natuurtechnologie. Deze prijs heeft ervoor gezorgd dat het gehele team van Cloud Garden gedurende één jaar gebruik mag maken van de kennis en expertise van DELL EMC, wat de kwaliteit van onze oplossingen alleen maar ten goede komt.

Hieronder kunt u een interview bekijken met DELL EMC waarin Tom Koenderman het heeft over de combinatie van natuur en technologie:

Kom met ons in contact

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Partners en klanten

Rabobank Zwolle
Novon Schoonmaak
Peppergym
Healthy Workers
Fytagoras
Brink Industrial
Lamalama
Polymer Science Park
UWV
Trajectum
InTraffic
Sneakerdistrict
Groothuis Bouwgroep
Keukenhof Holland
Royal Lemkes
C Beta
Zilveren Kruis
Salland Engineering
BAM
Benext