NL
Cloud Garden is een innovatief bedrijf, gestart vanuit de overtuiging dat er pure winst te behalen is uit natuurtechnologie. Winst voor individuen, voor bedrijven en voor de samenleving.

Waarom Cloud Garden?

De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over de impact van gezonde gebouwen. Het grootste gedeelte van de dag brengen mensen binnen door. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de fysieke (werk)omgeving van grote impact is op de perceptie van gezondheid, tevredenheid en effectiviteit van de medewerker.

Het voornaamste doel van Cloud Garden is om een beter binnenklimaat te creëren voor alle aanwezigen in een ruimte. Wij zijn onderscheidend in het meten van het binnenklimaat van gebouwen en in het creëren van esthetische oplossingen voor een gezonde werkomgeving.

Wij kunnen inzicht geven in het binnenklimaat via onze sensoren, deze meten diverse relevante klimaatdata waardoor het binnenklimaat meetbaar en reguleerbaar wordt. We meten op luchtvochtigheid, temperatuur, luchtversheid (CO2), luchtvervuiling (VOC’s) en optioneel fijnstof.

Onze esthetische oplossingen kunnen decentraal ingezet worden en zijn gebaseerd op natuurlijke elementen, zoals plantenwanden en waterwanden. Dit past uitstekend binnen de principes van biophilic design. Hierin worden gezondheidsvoordelen benut van de biologische band tussen mens en natuur met hoger welzijn en meer rendement als gevolg.

Wij zetten in op het creëren van een prettige leef- en werkomgeving met een gezonder binnenklimaat. Dit doen wij met de inzet van onze groene wand, roomdivider, waterwand en klimaatsensor. Met deze oplossingen willen wij ervoor zorgen dat mensen in een gebouw minder last krijgen van prikkende ogen, hoofdpijn of ziekteverzuim. Wilt u meer weten over onze oplossingen? Klik dan hier om naar het productoverzicht te gaan.

Waardering voor ons werk

Ons award-winnende Cloud Garden System – bestaande uit een klimaatsensor met web-app, een groene wand en een energiezuinig ventilatiesysteem – maakt de zuiverende werking van planten inmiddels bij vele bedrijven inzichtelijk en controleerbaar. Mensen voelen zich prettiger, zijn productiever en melden zich daardoor minder vaak ziek.

Voor ons Cloud Garden System ontvingen wij de X-over Innovation Award 2017 die is ingesteld en uitgereikt door Kennispoort Regio Zwolle.

Daarnaast zijn wij door DELL EMC gewaardeerd als beste Scale-Up en zag DELL EMC de meeste potentie in onze visie en werkwijze op het gebied van natuurtechnologie. Deze prijs heeft ervoor gezorgd dat het gehele team van Cloud Garden gedurende één jaar gebruik mag maken van de kennis en expertise van DELL EMC.

Hoe wordt natuur en technologie gecombineerd?

Hoe verhoog je de productiviteit van je medewerkers? Welke onzichtbare stoffen hebben invloed op het ziekteverzuim van je personeel? Wat is de invloed van slechte klimaatcondities op je personeel en je bedrijfsvoering? Jan van ’t Klooster van Dell EMC interviewde Tom Koenderman. Hij vertelt met een frisse blik hoe je natuur en technologie kan combineren om je personeel productiever, vitaler en gezonder voor de dag te laten komen.

Ons team van specialisten

Ons jonge team van bevlogen specialisten is constant bezig met het doorontwikkelen van onze producten en het ontwerpen van nieuwe oplossingen op het snijvlak van natuur en technologie.

Bas Brink

Investeerder en Co-owner

Ruth Heynen

Sales Manager

Tom Koenderman

Founder/Director

Ankie ten Berge – Koster

Executive assistant

Bas Beugels

Operational Director

Daniël Drobinski

Product Developer

Niels Tanger

(Online) Marketeer

Marco van Noord

Hard- en software engineer

Partners en klanten

Rabobank Zwolle
Novon Schoonmaak
Peppergym
Healthy Workers
Fytagoras
Brink Industrial
Lamalama
Polymer Science Park

Laten we samen een project starten