Over Cloud Garden

Cloud Garden – Smart Climate Solutions

Cloud Garden is in 2016 door Tom Koenderman opgericht. Hij wilde na zijn opleiding (een combinatie van Biologie en Bedrijfskunde) echt impact maken door zijn kennis daadwerkelijk toe te passen. Vanaf het begin van ons bedrijf combineren wij natuur met technologie om een gezond binnenklimaat te realiseren. Onderbouwd, concreet en effectief. Bij dit initiatief was Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) mede betrokken. Vanwege de binnen Cloud Garden ontwikkelde belangwekkende duurzame innovaties heeft SIGN geparticipeerd in de eerste fase van de onderneming. Cloud Garden is SIGN erkentelijk voor haar rol.

Waarom we doen wat we doen

Het voornaamste doel van Cloud Garden is om een geoptimaliseerd binnenklimaat te creëren voor alle aanwezigen in een ruimte. Wij zijn onderscheidend in het meten van het binnenklimaat van gebouwen en in het creëren van esthetische oplossingen voor een gezonde werkomgeving.

Cloud Garden combineert natuur met technologie om een gezond binnenklimaat te realiseren voor iedere gebruiker van een gebouw. Wij willen een bijdrage leveren aan een betere wereld door het binnenklimaat in gebouwen gezonder en energie-efficiënter te maken. Onze stalen binnenklimaatoplossingen worden 100% in Nederland geproduceerd volgens circulair en modulair ontwerp. Hierdoor wordt waardevernietiging geminimaliseerd en de natuur niet onnodig belast.

De klimaatsensor van Cloud Garden verzamelt continu data waarmee een analyse gemaakt wordt. Dit levert concrete adviezen op ter verbetering van het binnenklimaat. Deze adviezen zorgen ervoor dat onze oplossingen met groen en water daadwerkelijk een positief effect uitoefenen. Daarnaast streven wij ernaar om uw bestaande klimaatinstallaties intelligenter en (energie)-efficiënter te maken. De algoritmes die wij vandaag ontwikkelen, zijn de oplossingen van morgen.

Cloud Garden Holding B.V.

Cloud Garden bestaat uit twee vennootschappen, namelijk Cloud Garden Natural Solutions B.V. en Cloud Garden Sentronics B.V.

Alle activiteiten met betrekking tot natuurlijke klimaatoplossingen, zoals luchtzuiverende planten- en waterwanden worden met terugwerkende kracht per 1 januari 2020 uitgevoerd door Cloud Garden Natural Solutions B.V.

Alle activiteiten met betrekking tot verhuur en verkoop van (klimaat)sensoren, beheer en verwerving van data worden met terugwerkende kracht per 1 januari 2020 uitgevoerd door Cloud Garden Sentronics B.V.

Vanwege haar positie in de bedrijfsstructuur heet Cloud Garden nu: Cloud Garden Holding B.V.

Timeline

Bekijk hieronder wat de belangrijkste mijlpalen zijn die Cloud Garden in de afgelopen vier jaar heeft weten te behalen.

Meer weten over Cloud Garden? Neem dan contact op:

10 + 9 =

Roomdivider

De roomdivider, gemaakt van gepoedercoat (roestvrij)staal, is volledig circulair en 100% Made in Holland. De roomdividers zijn verkrijgbaar in de maakt S t/m XL die allemaal voorzien kunnen worden van diverse achterwanden.

Klimaatsensor

Cloud Garden maakt met de zelf ontwikkelde klimaatsensor het binnenklimaat meetbaar, gezonder en energie-efficiënter. De multi-sensor registreert relatieve luchtvochtigheid, temperatuur, CO2 en verontreinigende stoffen, zoals vluchtige organische stoffen (TVOC) en fijnstof (PM)

Waterwand

Net als onze groene wanden, is deze oplossing volledig circulair en 100% Made in Holland. Deze decentrale oplossing heeft niet alleen een positief effect op het binnenklimaat, maar is ook een echte eye-catcher.

Groene plantenwand

De groene wand is volledig modulair opgebouwd, circulair en 100% Made in Holland. Door de modulaire opbouw past de groene wand in ieder gebouw of kantoor. De circulariteit in combinatie met de lokale productie, zorgt voor een minimale footprint.

Cloud Garden Mini

Dit is de kleinste binnenklimaatoplossing binnen het Cloud Garden assortiment. De Mini is op de meest kleine werkplek inzetbaar. Daarnaast is de Mini, net als al onze andere oplossingen, volledig circulair en 100% Made in Holland.