NL
Cloud Garden is een innovatief bedrijf, gestart vanuit de overtuiging dat er pure winst te behalen is uit natuurtechnologie. Winst voor individuen, voor bedrijven en voor de samenleving.

Cloud Garden –  Smart Climate Solutions

De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over de impact van gezonde werkplekken. Het grootste gedeelte van de dag brengen mensen binnen door. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de fysieke (werk)omgeving van grote impact is op de perceptie van gezondheid, tevredenheid en effectiviteit van de medewerker.

Het voornaamste doel van Cloud Garden is om een beter binnenklimaat te creëren voor alle aanwezigen in een ruimte. Wij zijn onderscheidend in het meten van het binnenklimaat van gebouwen en in het creëren van esthetische oplossingen voor een gezonde werkomgeving.

Wij kunnen inzicht geven in het binnenklimaat via onze klimaatsensor, deze meten diverse relevante klimaatdata waardoor het binnenklimaat meetbaar en reguleerbaar wordt. We meten op luchtvochtigheid, temperatuur, luchtversheid (CO2), luchtvervuiling (VOC’s) en optioneel fijnstof.

Onze esthetische oplossingen kunnen decentraal ingezet worden en zijn gebaseerd op natuurlijke elementen, zoals plantenwanden en waterwanden. Dit past uitstekend binnen de principes van Biophilic Design. Hierin worden gezondheidsvoordelen benut van de biologische band tussen mens en natuur met hoger welzijn en meer rendement als gevolg.

Wij zetten in op het creëren van een prettige leef- en werkomgeving met een gezonder binnenklimaat. Dit doen wij met de inzet van onze groene wand, groene roomdivider, waterwand en klimaatsensor.

Waarom doen we wat we doen?

Wij willen er met onze binnenklimaatoplossingen voor zorgen dat groen en natuurbeleving voor iedereen toegankelijk is, zonder de algehele natuur onnodig te belasten. Wij hechten er daarom veel waarde aan dat onze stalen producten circulair, modulair en 100% in Nederland worden geproduceerd, waardoor waardevernietiging wordt geminimaliseerd en de natuur niet wordt belast. We maken onze groene wanden en roomdividers daarom bewust van (roestvrij) staal en niet van goedkope plastic met een korte levenscyclus. Cloud Garden streeft ernaar om een groenere wereld te kunnen creëren voor iedereen en ervoor te zorgen dat mensen gelukkiger en productiever zijn gedurende de dag.

Waardering voor ons werk

Voor ons Cloud Garden System ontvingen wij de X-over Innovation Award 2017 die is ingesteld en uitgereikt door Kennispoort Regio Zwolle.

Daarnaast zijn wij door DELL EMC gewaardeerd als beste Scale-Up van 2018 en zag DELL EMC de meeste potentie in onze visie en werkwijze op het gebied van natuurtechnologie. Deze prijs heeft ervoor gezorgd dat het gehele team van Cloud Garden gedurende één jaar gebruik mag maken van de kennis en expertise van DELL EMC, wat de kwaliteit van onze oplossingen alleen maar ten goede komt. Ook hebben we begin 2019 een plek in de top 50 van de ABN-AMRO Duurzame Top 50 weten te bemachtigen, waarbij oprichter Tom Koenderman de nummer twee is geworden van meest duurzame ondernemer onder de Young Professionals.

    

Bekijk onze brochure voor meer informatie over ons

In onze brochure worden al onze producten uitgebreid omschreven. Daarnaast lichten wij onze visie & werkwijze toe. Ook onderwerpen zoals circulariteit, wanneer er gesproken kan worden van gezonde lucht en welke planten wij gebruiken staat allemaal in deze uitgebreide brochure.

Download Cloud Garden brochure

Kom met ons in contact

Ons team van specialisten

Ons jonge team van bevlogen specialisten is constant bezig met het doorontwikkelen van onze producten en het ontwerpen van nieuwe oplossingen op het snijvlak van natuur en technologie.

Herman Oving

CEO

Bas Brink

Investeerder en Co-owner

Tom Koenderman

Founder/Director

Ankie ten Berge – Koster

Executive assistant

Daniël Drobinski

Product Developer

Niels Tanger

Marketing & Sales

Marco van Noord

Hard- en software engineer

Partners en klanten

Rabobank Zwolle
Novon Schoonmaak
Peppergym
Healthy Workers
Fytagoras
Brink Industrial
Lamalama
Polymer Science Park
UWV
Trajectum
InTraffic
Sneakerdistrict
Groothuis Bouwgroep
Keukenhof Holland
Royal Lemkes
C Beta
Zilveren Kruis
Salland Engineering
BAM
Benext