Energie besparen en gezonder leven door middel van natuur en technologie

Besparen op bedrijfskosten met de binnenklimaatoplossingen van Cloud Garden

We brengen als mens 80-90% van onze tijd binnen door, is dat wel zo gezond? En hoe kunnen we hier efficiënter mee omgaan? Aan de hand van een aantal tips, tricks en eigen ervaringen willen wij jullie helpen om te besparen, maar vooral om gezonder je dag door te brengen:

1: Hogere luchtvochtigheid = vermindering stookkosten

Met groene wanden, maar ook met waterwanden kan er een aanzienlijke stijging gerealiseerd worden in de mate van luchtvochtigheid in een ruimte. Bij een hogere luchtvochtigheid hangt er namelijk meer waterdamp in de lucht die warmte vasthoudt. Dit zorgt voor een aangenamere gevoelstemperatuur, waardoor de verwarming niet onnodig hoog gezet hoeft te worden. Natuurlijke processen als groene wanden en waterwanden zorgen dus voor besparing op stookkosten en een comfortabeler binnenklimaat.

2: Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke materialen

Een ander groot probleem in oudere kantoorruimtes is de aanwezigheid van TVOC’s, oftewel vluchtige organische stoffen. Dit zijn stofjes die vrijkomen door indrogende materialen, zoals verf, tapijt, bureaubladen en door koken en bakken. Het kiezen voor natuurlijke materialen zoals ongelijmde houtsoorten, natuurgips, kalk en leem zorgt al voor een vermindering van deze stofjes. De toevoeging van groen aan een ruimte zorgt zelfs dat deze vluchtige organische stoffen worden opgevangen. Planten halen namelijk giftige stoffen uit de lucht, breken ziekmakende gassen af en geven er schone lucht voor terug.

3: Goede akoestiek is cruciaal

Teveel omgevingsgeluid heeft een negatief effect op de concentratie en dus op onze productiviteit. Als iemand gestoord wordt, kost het ongeveer twintig minuten om weer het oorspronkelijke concentratieniveau te bereiken. Geluiddempende materialen als tapijt, vilt of bijvoorbeeld het gebruik van de Cloud Garden roomdivider met akoestisch paneel kan zorgen voor een verbetering en dus een verhoging van de productiviteit van een medewerker, maar ook een groene plantenwand heeft al een positief effect op de akoestiek van een ruimte.

4: Veel installaties in gebouwen kunnen tot maar liefst 30% efficiënter presteren

Wist je dat veel gebouwen door dynamische afstelling van de installaties wel 10-30% efficiënter kunnen presteren? Een belangrijke factor om dit te realiseren is een goede stroom aan binnenklimaatdata. Wat Cloud Garden met de data van de zelf ontwikkelde klimaatsensor doet? Wij kwantificeren, waar, wanneer en wat er nodig is om een gebouw te revitaliseren en van een perfect binnenklimaat te kunnen voorzien, waardoor klimaatsystemen efficiënter gaan werken en dit uiteindelijk resulteert in energiebesparing.

5: Kies voor groen, veel groen

De lucht die we inademen heeft veel effect op hoe we ons voelen. Hoe meer zuurstof er naar onze hersenen gaat, hoe beter we kunnen nadenken bijvoorbeeld. Het is dus essentieel dat er veel zuurstof is, maar ook dat de lucht die je inademt, schoon is. Het toevoegen van (veel) groen aan een ruimte is de perfecte oplossing voor dit probleem. Planten zorgen namelijk voor een gezonder binnenklimaat, een juiste luchtvochtigheid, minder schadelijke stoffen en dus een productievere en gezondere werknemer.

Daarnaast is bewezen dat medewerkers zich gelukkiger voelen in een groene omgeving en dat hun productiviteit en prestaties stijgen. Maar liefst 90% van de operationele kosten van een gemiddeld bedrijf, bestaat uit personeelskosten. Met groen kan het rendement van deze kosten sterk verhoogd worden!

Wij helpen u graag verder met besparen!

Stel de gebruiker van een gebouw centraal, dat is wat wij willen bereiken met onze binnenklimaatoplossingen. Je kunt bij ons al beginnen met een kleine stap in de goede richting door het inzetten van onze Cloud Garden Mini, maar ook een grotere stap nemen door het inzetten van ons groene wandsysteem. Ook een verrijdbare groene wand is mogelijk door middel van de groene roomdivider. Behoefte aan een flinke verhoging van de luchtvochtigheid, waarbij ook fijnstof wordt gefilterd? Dan is de waterwand de beste binnenklimaatoplossing.

Maar allereerst onderzoeken wij graag door middel van onze klimaatsensor wat de verschillende waarden in het binnenklimaat zijn, voordat de diverse oplossingen worden aangedragen.

Wil je een perfect binnenklimaat en dus een hogere productiviteit van alle medewerkers? Ga dan naar onze contactpagina en maak een afspraak.

Niels Tanger Marketing & Sales