De groene plantenwand: modulair, circulair en 100% Made in Holland

Circulair, modulair en optimale losmaakbaarheid

Vaak krijgen wij de vraag: hoe werkt de modulaire opbouw van jullie groene wandsysteem? En in hoeverre is de groene plantenwand circulair? Daarnaast is losmaakbaarheid een belangrijke voorwaarde om circulair te bouwen. Met de modulaire en circulaire opbouw van ons wandsysteem, bevorderen we het hergebruik van de materialen en wordt de losmaakbaarheid daarmee verbeterd.

Circulariteit van de Cloud Garden plantenwand

De stalen onderdelen van ons wandsysteem zijn volledig circulair geproduceerd door onze productiepartner Brink Industrial. Bij de ontwikkeling van dit wandsysteem is er bewust niet gekozen voor goedkope plastics met een korte levenscyclus, maar voor circulaire RVS wanden welke oneindig in de materiaalketen kunnen blijven. Daardoor zorgen we ervoor dat het product oneindig circulair is. Zo wordt er bij de productie gebruik gemaakt van nieuwe en gebruikte onderdelen uit gerecycled materiaal. Als u het groene wandsysteem niet meer wilt gebruiken, nemen wij deze graag in. Deze onderdelen zijn namelijk uitermate geschikt voor hergebruik, refurbishment of recycling. Dit circulaire proces zorgt ervoor dat de ingeleverde onderdelen na het refurbishen of repareren weer gebruikt worden bij productie van een nieuw wandsysteem.

Modulaire opbouw van de groene plantenwand = optimale losmaakbaarheid

Een ander sterk staaltje van dit wandsysteem is dat deze volledig modulair is opgebouwd. Dit betekent dat de wand gemakkelijk adaptief is naar een nieuwe toepassing of locatie. Bij iedere verhuizing of verbouwing kan het wandsysteem namelijk gemakkelijk op- en afgebouwd worden. De groene wand is daardoor uitermate flexibel en beschikt over een optimale losmaakbaarheid. De groene wand is losmaakbaar binnen drie gebieden:

1. Technische losmaakbaarheid: door de modulaire opbouw

2. Procesmatige losmaakbaarheid: door beschikking over demontage-instructies

3. Financiële losmaakbaarheid: omdat het systeem door de circulaire opbouw altijd over een restwaarde beschikt. Daarnaast zal hergebruik inclusief demontage van het bestaande groene wandsysteem altijd goedkoper zijn dan de aanschaf van een nieuw, vergelijkbaar groene wandsysteem. Lees meer over losmaakbaarheid op de website van DGBC.

We hebben bewust gekozen voor een circulaire en modulaire opbouw. Dit geeft de wand een langere levensduur en de gebruikte materialen blijven door de circulariteit oneindig in de materiaalketen. Dit voorkomt waardevernietiging en zorgt voor een minimale footprint.

Eens verder met ons in gesprek? Kom dan met ons in contact via info@cloudgarden.nl, bel naar 038-7730075 of vul onderstaand contactformulier in:Niels Tanger Marketing & Sales