De brandveiligheid van onze groene wanden

Brandveiligheid van de Cloud Garden wandsystemen

Brandveiligheid is één van de thema’s waar bij de inrichting van een gebouw in meer of mindere mate rekening mee wordt gehouden. De eisen omtrent brandveiligheid zijn sinds jaar en dag een onderwerp binnen de wet- en regelgeving van het inrichten van een gebouw, zo ook binnen het Bouwbesluit 2021.

Het reduceren van rookontwikkeling, ervoor zorgen dat mensen snel buiten zijn bij een uitslaande brand en het gebruik van materialen die brandvertragend werken zijn onderdelen waar punten mee gescoord kunnen worden.

De brandvertragende werking van metaal

Onze in Nederland gefabriceerde metalen producten zijn sterke staaltjes als het gaat om de brandvertragende werking. Het metaal valt onder de Brandklasse A en is daarmee niet brandbaar. Pas bij +- 450 °C begint het metaal langzaamaan slapper te worden. Pas bij 600 °C vervormt de stalen constructie en heeft het geen sterkte meer.

Specificaties brandveiligheid metaal:

Brandklasse A, niet brandbaar
Vanaf ± 450°C wordt materiaal slapper
Vanaf 550°C wordt materiaal weker
Vanaf 10 minuten 600°C vervormd de constructie (geen sterkte meer)

Een groene wand die gemaakt is uit plastic is daarmee een veel hogere brandbaarheid dan een groene plantenwand die van metaal is gemaakt.

En de poedercoating?

De poedercoat die door Cloud Garden gebruikt wordt, is IGP DURA Face 581M. Dit is mat en weerbestendig poeder met fijne structuur op basis van verzadigde polyesterhars, incl. de juiste verharder en speciale hitte-, licht- en kalkbestendige pigmenten.

Dit maakt de poedercoat weerbestendig, maar ook hittebestendig. Bekijk via deze link de datasheet van de poedercoating die Cloud Garden gebruikt.

Meer weten over de brandveiligheid van onze binnenklimaatoplossingen of de andere voordelen? Neem dan contact op via info@cloudgarden.nl, bel naar +31 (0)38 – 77 30 075 of vul onderstaand contactformulier in: