Binnenklimaatexperiment Gemeente Nijmegen

8 juli 2020

Wat zijn volgens de Gemeente Nijmegen de positieve effecten van onze groen- en wateroplossingen?

Met de Gemeente Nijmegen (i.s.m. DonkerGroen en Kernwaarde Groen) hebben wij een binnenklimaatexperiment uitgevoerd. Dit experiment richtte zich op de positieve effecten die binnenklimaatoplossingen met zich meebrengen. De doelstelling van dit experiment was: inzichtelijk maken welke effecten een water- en plantenwanden hebben op de medewerkers van de Gemeente Nijmegen.

Opzet binnenklimaatexperiment

We hebben allereerst het binnenklimaat gemonitord met onze klimaatsensor. Bij de Gemeente Nijmegen zijn op de tweede en derde verdieping per verdieping zes klimaatsensoren geplaatst. Onze onderzoekspartner Kernwaarde Groen heeft hier een uitgebreide klimaatanalyse van gemaakt. Op de derde verdieping zijn naast de klimaatsensoren de volgende Cloud Garden producten geplaatst: 1x Roomdivider M (120 x 180 cm) 3x Roomdivider L (160 x 140 cm) 1x Roomdivider  XL (160 x 180 cm) 1x Waterwand (120 x 180 cm)

Uitkomsten klimaatanalyse

Voorafgaand aan, en in de periode dat de roomdividers en waterwand zijn geplaatst, is er een klimaatanalyse gemaakt. Hieruit kwamen de volgende uitkomsten: De maximale relatieve luchtvochtigheid is op de derde verdieping 47,24%. Het maximum komt op de tweede verdieping niet hoger uit dan 41,83%. Er waren op de derde verdieping overwegend geen uitschieters boven de 2000 ppb zichtbaar als het gaat om Vluchtige Organische Stoffen. Op de tweede verdieping hadden vrijwel alle sensoren uitschieters tussen de 2000 – 2500 ppb. Ook hebben we de medewerkers gevraagd naar hun mening. Vonden ze het bijvoorbeeld gezelliger op de afdeling? En hadden de medewerkers minder last van gezondheidsklachten?

Belangrijkste uitkomsten enquête Gemeente Nijmegen

Tien medewerkers van de Gemeente Nijmegen hebben na afloop van de plaatsing van onze producten een enquête ingevuld. De uitkomsten zien er als volgt uit: Algemeen: 80% van de ondervraagden waren erg blij met de water- en plantenwanden 20% vond het een beetje leuk dat de water- en plantenwanden waren toegevoegd aan de kantooromgeving Binnenklimaat: 80% vond dat het binnenklimaat verbeterde n.a.v. de toevoeging van water- en plantenwanden 20% gaf aan hier geen mening over te hebben Gezelligheid: 70% vond dat de gezelligheid verbeterde 30% vond dat de gezelligheid hetzelfde is gebleven Luchtkwaliteit: 80% vond dat de luchtkwaliteit verbeterde 20% vond dat de luchtkwaliteit hetzelfde is gebleven Werksfeer: 90% vond dat de werksfeer sterk verbeterde 10% vond dat de werksfeer hetzelfde is gebleven Opgemerkte veranderingen: 80% vond dat er minder gezondheidsklachten voorkwamen zoals prikkende ogen, een droge keel en droge ogen 40% vond dat er een meer ontspannen sfeer was 10% vond dat er een betere concentratie werd gerealiseerd 10% vond dat er minder hoofdpijn werd gerealiseerd Meer weten? Volledige rapportages hieronder te downloaden Na dit onderzoek zijn er zowel een klimaatanalyse rapport als een onderzoeksrapport gemaakt. Deze zijn hieronder te downloaden: Klimaatanalyse rapport Gemeente Nijmegen (door Kernwaarde Groen) Onderzoeksrapport enquêtes Gemeente Nijmegen (door Cloud Garden) Meer informatie? Neem contact op (videobel-afspraak mogelijk) Ook de sfeer en het binnenklimaat in uw werkomgeving verbeteren? Of wilt u meer informatie over onze binnenklimaatoplossingen ontvangen? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier of maak een videobel-afspraak.

4 + 2 =

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.