Lage luchtvochtigheid op kantoor? Cloud Garden helpt!

7 juli 2020

Last van een lage luchtvochtigheid op uw kantoor?

Eén van de grootste problemen in een kantoor of binnen een bedrijf is een lage luchtvochtigheid. Doordat er een lage luchtvochtigheid is, kunnen er allerlei vervelende klachten voorkomen zoals een droge keel, hoofdpijn en het kan koud aanvoelen. Dit leidt tot een vermindering in de productiviteit en concentratie van de medewerker. Cloud Garden helpt u graag met het oplossen van deze klachten. Een belangrijk onderdeel daarvan is het optimaliseren van de luchtvochtigheid op uw kantoor. Door middel van natuur en technologie zorgen wij ervoor dat het binnenklimaat, dus ook de luchtvochtigheid, tot een aangenaam peil wordt gebracht.

Wat is een aangenaam peil?

Vaak krijgen wij de vraag wat een optimaal binnenklimaat inhoudt. Vanuit de Internationale WELL Building Standard bestaat er een richtlijn voor gezonde lucht, oftewel een gezond binnenklimaat:

Luchtvochtigheid tussen 30-60%
Gevoelstemperatuur rond 21 graden
CO² waarden onder 800 ppm
TVOC waarden onder 500 ppb
Fijnstof (PM 2.5) onder 15 μg/m³
Fijnstof (PM 10) onder 50 μg/m³

Vooral in de winter problemen door lage luchtvochtigheid

Uit vele van de door ons uitgevoerde (ism Kernwaarde Groen) klimaatanalyses blijkt dat er in de winter vooral problemen te zien zijn met de luchtvochtigheid binnen een ruimte. In de winter is het namelijk relatief koud buiten. Koude lucht kan weinig vocht bevatten. Indien deze koude lucht verwarmd wordt, daalt de relatieve luchtvochtigheid daardoor enorm. Kortom: hoe kouder het is, hoe minder waterdamp er in de buitenlucht zit en hoe lager dus de luchtvochtigheid is. Dit vraagt (vooral in de wintermaanden) om oplossingen.

Hoe Cloud Garden het binnenklimaat optimaliseert?

Om het binnenklimaat te optimaliseren, beginnen we met de eerste stap: het monitoren van het binnenklimaat in uw gebouw. Onze klimaatsensor verzameld continu data. Door deze data te ontleden, wordt het binnenklimaat inzichtelijk gemaakt. Er worden verbanden en patronen ontdekt die ons brengen bij de laatste stap: oplossen. Aan de hand van de analyse komen wij met adviezen die betrekking hebben op de inzet van groene plantenwanden en/of waterwanden. Ook maken wij inzichtelijk in hoeverre uw klimaatinstallaties beter en energie-efficiënter kunnen werken. Zo wordt het binnenklimaat niet alleen decentraal, maar ook centraal geoptimaliseerd.

Planten zorgen voor betere luchtvochtigheid

Het toevoegen van natuurlijke elementen aan het interieur (Biophilic Design) is geen trend meer. Het is meer een bewustwording. We weten dat we groen nodig hebben om ons lekker te voelen en productiever te zijn. Planten zorgen voor een gezonder binnenklimaat, de juiste luchtvochtigheid, minder schadelijke stoffen en dus een productievere en gezondere werknemer.

Ook met water kan het binnenklimaat worden verbeterd. De stromende werking van de waterwand vangt formaldehyde en fijnstof op uit de lucht. Onze waterwanden verdampen passief. Doordat dit passief gebeurt, vormt de waterwand waterdamp en geen waterdruppels (nevel), dus geen kans op bacteriën. Er wordt tot 70 liter in ongeveer twee weken verdampt, afhankelijk van de luchtvochtigheid. Bij een drogere lucht wordt er automatisch meer verdampt.

Onze oplossingen met water en groen maken het mogelijk om op een natuurlijke manier het binnenklimaat te verbeteren. Het maakt de medewerker productiever en gezonder. Een mens voelt  zich daarnaast prettiger in een omgeving die gevuld is met planten of andere natuurlijke elementen. Win-win dus.

Wij helpen u graag om het binnenklimaat in uw gebouw of kantoor te optimaliseren

Wilt u een verbeterd binnenklimaat, minder ziekteverzuim en een verbetering van de productiviteit binnen uw kantoorgebouw? Of juist sfeer aan een ruimte toevoegen door middel van groene plantenwanden of een waterwand? Kom dan met ons in contact via info@cloudgarden.nl, bel naar 038-7730075 of vul onderstaand contactformulier in:

1 + 12 =

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.